topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt cajunkrydret laks

Ovnsbakt cajunkrydret laks

med bakt maiskoble og sitronyoghurt

I dag frister vi med enkle og klassiske smaker med mange flotte farger. Ovnsbakt laks krydret med cajun-krydder smaker perfekt med ovnsbakt mais toppet med smør. Vi fortsetter bakingen i ovnen med løk og poteter, som vendes med fersk spinat. Alt toppes med en frisk sitronyoghurt.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Maiskolbe

400 g

Småpoteter

1 stk

Rødløk

½ stk

Sitron

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier966 kcal
Energi (kj)4040 kj
Fett59.4 g
Mettet fett18.2 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker9.5 g
Protein42.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og løk i 2 cm biter og båter. Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Fjern skallet fra maiskolbe og del i to. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Pakk inn i folie og legg på brettet med potet og løk.

Bak alt i 20-30 min, eller til mør mais og gylne poteter. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong, en skvett sitronsaft og en klype pepper i en liten skål.

Skjær smør [2 ss | 4 ss] i små biter.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Bak fisk
3

Når potetene har 8 min igjen, legg fisk med skinnet ned på stekebrettet. Drypp cajun-olje over fisk og grønnsaker. Fordel smørbitene jevnt utover stekebrettet.

Bak i ovnen i 7-8 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag sitronyoghurt
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype pepper i en liten skål.

Bland sammen
5

Når grønnsakene er ferdig, bland spinat og grønnsaker sammen på stekebrettet, til spinaten faller sammen.

Server
6

Anrett fisk, maiskolber og grønnsaker på tallerkener.

Hell over resterende smør fra stekebrettet.

Server sitronyoghurt på siden og drypp en klatt over.