Mild linsekarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild linsekarri

Mild linsekarri

med sitrongressris og thaibasilikum

I dag skal vi lage en helt fantastisk linsegryte med gode grønnsaker og herlig ris kokt med sitrongress. Denne milde linsegryten er perfekt både til hverdag og til helg. Alt toppes med knasende peanøtter og smakfull thaibasilikum.

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Melkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Tree nuts

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrongress

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

1 stk

Paprika

1 stk

Lime

30 g

Rød karripasta

100 g

Røde linser

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

1 pose

Thaibasilikum

20 g

Cashewnøtter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3574 kj
Fett29.6 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater109.4 g
Sukker16.1 g
Fiber17.2 g
Protein29.6 g

Redskaper

Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok sitrongressris
1

Bank sitrongress forsiktig med en tresleiv. Smelt olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongresset før servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skrell og finhakk ingefær. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Skjær brokkoli i 2 cm buketter og stilken i 2 cm biter. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime i båter.

Tilbered grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek brokkoli (og stilk) under omrøring i 3-4 min. Tilsett gulrot, paprika og en skvett vann* og stek i ytterligere 2 min. Overfør grønnsakene til en skål med lokk og sett til side. Skyll linser i en sil under kaldt vann.

Kok karri
4

Varm opp en ny skvett olivenolje* i kjelen på middels høy varme. Tilsett hvitløk, ingefær, rød karripasta, linser og stek i 1 min. Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann* [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 10-12 min. Deretter ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, til linsene er møre.

Tilsett grønnsaker
5

Grovhakk cashewnøtter og thaibasilikum. Tilsett grønnsaker, limesaft [1 ss | 2 ss] og en skvett vann* i kjelen med ferdig karri og bland godt.

Servér
6

Anrett sitrongressris i dype tallerkener og topp med linsekarri. Pynt med thaibasilikum og cashewnøtter.