I dag skal vi lage en helt fantastisk linsegryte med gode grønnsaker og herlig ris kokt med sitrongress. Denne milde linsegryten er perfekt både til hverdag og til helg. Alt toppes med knasende peanøtter og smakfull thaibasilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrongress
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
1 stk
Paprika
1 stk
Lime
30 g
Rød karripasta
100 g
Røde linser
200 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
1 pose
Thaibasilikum
20 g
Cashewnøtter
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 4)
Bank sitrongress forsiktig med en tresleiv. Smelt olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongresset før servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Press eller finhakk hvitløk. Skrell og finhakk ingefær. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Skjær brokkoli i 2 cm buketter og stilken i 2 cm biter. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek brokkoli (og stilk) under omrøring i 3-4 min. Tilsett gulrot, paprika og en skvett vann* og stek i ytterligere 2 min. Overfør grønnsakene til en skål med lokk og sett til side. Skyll linser i en sil under kaldt vann.
Varm opp en ny skvett olivenolje* i kjelen på middels høy varme. Tilsett hvitløk, ingefær, rød karripasta, linser og stek i 1 min. Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann* [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 10-12 min. Deretter ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, til linsene er møre.
Grovhakk cashewnøtter og thaibasilikum. Tilsett grønnsaker, limesaft [1 ss | 2 ss] og en skvett vann* i kjelen med ferdig karri og bland godt.
Anrett sitrongressris i dype tallerkener og topp med linsekarri. Pynt med thaibasilikum og cashewnøtter.