topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild bønne- og paprikagryte

Mild bønne- og paprikagryte

med gremolata og finrevet ost

Ingenting varmer mer enn en varmende gryterett, og i dag kan vi friste med en vegetarisk drømmeversjon med paprika og cannellinibønner. Gryten lages med hvitløk, hakkede tomater, middelhavskrydder og deilig fløte. Som tilbehør lager vi spinatris og en frisk gremolata med persille og solsikkefrø.

Tags:
Rask
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Paprika

1 pakke

Cannellinibønner

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Bladpersille

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1008 kcal
Energi (kj)4219 kj
Fett46.7 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater108.3 g
Sukker21.6 g
Protein29.2 g
Natrium1872 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele.
 
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Lag tomatsaus
2

Finhakk eller press hvitløk.
 
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor
stekepanne på middels høy varme.
 
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
 
Tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm,
grønnsaksbuljong, sukker [1 ts | 2 ts] og salt [1 ts | 2 ts]. La putre på middels varme i 5-6 min.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk persille.
 
Skjær paprika i 2 cm biter.
 
Hell væske av cannellinibønner.

Lag gremolata
4

Bland persille, olivenolje [2 ss | 4 ss], solsikkefrø og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Lag paprikagryte
5

Når tomatsausen er ferdig å putre, rør inn vann [1 dl | 2 dl], matfløte [1/2 pakke, 2P], paprika og cannellinibønner. La putre i 2-3 min.
 
Skyll spinat.
 
Når risen er ferdig, bland inn spinat.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med paprikagryte.
 
Strø finrevet ost over og topp med gremolata.