La deg inspirere av Middelhavets utsøkte smaker. Vi friskter med urtekrydret kylling som brunes og stekes ferdig i ovnen, sammen med en fargerik blanding av rotfrukter og grønnsaker. Det hele serveres med en mild og syrlig sitronyoghurt som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
400 g
Poteter
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
40 g
Ruccola
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete i kvarte biter.
Halver poteter.
Fordel potet og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Hello Sunrise og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær løk i 1 cm brede båter.
Skyll ruccola.
Grovhakk tomat.
Halver sitron.
Smuldre gresk ost i en liten skål.
Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, tilsett løk, tomat og gresk ost på stekebrettet.
Bland godt og stek i resterende tid.
Krydre kylling med Middelhavsdrøm og salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland sitronsaft, yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål og sett til side.
Vend ruccola med rotfrukter og grønnsaker på stekebrettet rett før servering.
Anrett rotfrukter, grønnsaker og kylling på tallerkener.
Server med sitronyoghurt.