topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med gresk salat og syrlig couscous

I dag lar vi oss inspirere av middelhavet, og vi skal lage pannestekt kylling med gresk salat og couscous. Kyllingen krydres med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm, og couscousen får en ekstra god smak av å blandes med sitronsaft. Vi lager også en gresk salat med rødløk og salatost.

Tags:
Rask
Superrask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

8 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1.5 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier741 kcal
Energi (kj)3101 kj
Fett37.3 g
Mettet fett9.6 g
Karbohydrater48 g
Sukker8 g
Protein46.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær sitron i båter.

Skjær kyllingbryst i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Bland kylling, Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. 

GRILLTIPS: Hvis du bruker grill, forvarm på svært høy varme.

Kok couscous
2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør godt før du legger lokk på og fjerner kjelen fra varmen. La hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Stek kylling
3

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med marinade i 3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

GRILLTIPS: Grill kylling i 2-3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.

Bland salat
4

Finhakk basilikum.

Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P] i en stor skål. Bland inn tomat, agurk, rødløk og en klype salt og pepper. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker.

Bland basilikum, olivenolje [1,5 ss | 3 ss], sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland couscous
5

Når couscousen er ferdig, bland inn en skvett sitronsaft, za'atar og en klype salt og pepper. Rør opp med en gaffel.

Server
6

Anrett kylling, couscous og gresk salat på tallerkener.

Drypp over basilikumdressing og server yoghurt på siden.