topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med gresk salat og couscous

I dag lar vi oss inspirere av middelhavet, og vi skal lage pannestekt kylling med gresk salat og couscous. Kyllingen krydres med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm, og couscousen får en ekstra god smak av å blandes med sitronsaft. Vi lager også en gresk salat med rødløk og salatost.

Tags:
Rask
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier758 kcal
Energi (kj)3170 kj
Fett36.88 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater46.74 g
Sukker9.5 g
Protein52.03 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland kylling, Middelhavsdrøm, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Kok couscous
2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong. Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør godt før du legger lokk på og fjerner kjelen fra varmen. La hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk og en klype salt og pepper i en skål. Smuldre over gresk salatost og bland godt. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Bland basilikum, olivenolje [1,5 ss | 3 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland couscous
5

Når couscousen er ferdig, bland inn en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper. Rør med en gaffel.

Server
6

Anrett kylling, couscous og gresk salat på tallerkener. Drypp over basilikumdressing og server yoghurt på siden.