HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsinspirert Kylling
topBanner
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med gresk salat og couscous

I dag lar vi oss inspirere av middelhavet, og vi skal lage pannestekt kylling med gresk salat og couscous. Kyllingen krydres med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm, og couscousen får en ekstra god smak av å blandes med sitronsaft. Vi lager også en gresk salat med rødløk og salatost.

Tags:RaskProteinrikUnder 50g karbo
Allergener:GlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(InneholderGluten)

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier758 kcal
Energi (kj)3170 kj
Fett36.88 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater46.74 g
Sukker9.5 g
Protein52.03 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland kylling, Middelhavsdrøm, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong. Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør godt før du legger lokk på og fjerner kjelen fra varmen. La hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk og en klype salt og pepper i en skål. Smuldre over gresk salatost og bland godt. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Bland basilikum, olivenolje [1,5 ss | 3 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

5

Når couscousen er ferdig, bland inn en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper. Rør med en gaffel.

6

Anrett kylling, couscous og gresk salat på tallerkener. Drypp over basilikumdressing og server yoghurt på siden.