Unn deg selv en frisk og spennende Middelhavsbowl. Skålen fylles med krydret bulgur, grønnsaker og gyllenstekt falafel, og toppes med chilimarinert gresk ost, en rund tahinisaus og et dryss persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
240 g
Falafel
85 g
Bulgur
4 g
Jorda Rundt
1 stk
Bladpersille
1 stk
Salat
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
50 g
Gresk ost
1 g
Chiliflak
75 g
Yoghurt
25 g
Tahini
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
2 ss
Olje til salat
1 ss
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett bulgur, Jorda Rundt og salt, og senk til middels varme.
La småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
Finhakk persille.
I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.
Skjær tomat i båter.
Skjær agurk i 1 cm store biter.
Bland chiliflak, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Smuldre salatost i grove biter og vend i skålen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek falafel i 3-4 min, eller til gjennomvarme, gylne og sprø.
TIPS: Snu falafel ofte, så de ikke brenner seg.
I mellomtiden, bland tahini, yoghurt, vann, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett bulgur og grønnsaker i skåler og topp bulgur med falafel.
Topp salat med gresk ost, og bulgur og falafel med tahimisaus.
Garner med persille.