Skip to main content
Middelhavsbowl med falafel og bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Middelhavsbowl med falafel og bulgur

med marinert gresk ost og tahinisaus

Unn deg selv en frisk og spennende Middelhavsbowl. Skålen fylles med krydret bulgur, grønnsaker og gyllenstekt falafel, og toppes med chilimarinert gresk ost, en rund tahinisaus og et dryss persille.

Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Senf
Milk
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

240 g

Falafel

85 g

Bulgur

4 g

Jorda Rundt

1 stk

Bladpersille

1 stk

Salat

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

50 g

Gresk ost

1 g

Chiliflak

75 g

Yoghurt

25 g

Tahini

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

2 ss

Olje til salat

1 ss

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier751 kcal
Energi (kj)3143 kj
Fett40.7 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater62.5 g
Sukker8 g
Fiber16.2 g
Protein26.4 g

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett bulgur, Jorda Rundt og salt, og senk til middels varme.

La småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Finhakk persille.

2

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.

Skjær tomat i båter.

Skjær agurk i 1 cm store biter.

3

Bland chiliflak, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Smuldre salatost i grove biter og vend i skålen.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek falafel i 3-4 min, eller til gjennomvarme, gylne og sprø.

TIPS: Snu falafel ofte, så de ikke brenner seg.

Bland saus
5

I mellomtiden, bland tahini, yoghurt, vann, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål.

6

Anrett bulgur og grønnsaker i skåler og topp bulgur med falafel.

Topp salat med gresk ost, og bulgur og falafel med tahimisaus.

Garner med persille.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image