Meksikansk vegetarburrito
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk vegetarburrito

Meksikansk vegetarburrito

med pico de gallo og sprø tortillachips

Gjør hverdagen til en fest med vegetarburritos! Vi fyller hver tortilla med saftig vegetardeig stekt med Tex-Mex, Panamat og chili, en sprø kålsalat og en fantastisk pico de gallo med tomat, rødløk, koriander, chili og limesaft. En hverdagsfavoritt som passer like godt i helgen.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Gerste
Soja
Hvede
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chiliflak

75 g

Spisskål, skåret

4 stk

Tortillabrød

75 g

Yoghurt

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier769 kcal
Energi (kj)3216 kj
Fett28.8 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater88 g
Sukker13.9 g
Fiber13.1 g
Protein30.4 g

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Dersom du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Finhakk rødløk og tomat. 

Skjær lime i båter. 

Grovhakk koriander.

Riv gulrot (uskrellet) grovt. 

Lag pico de gallo
2

Bland tomat, halvparten av rødløken, halvparten av korianderen, limesaft [½ ss | 1 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype chiliflak i en skål. Sett til side.

TIPS: Liker du ikke koriander, fjern eller redusér mengden.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak, det er sterkt.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, resterende rødløk, revet gulrot, Tex-Mex, Panamat, en stor klype chiliflak (om ønskelig), salt [¼ ts | ½ ts] og sukker [¼ ts | ½ ts] i 3-4 min.

Rør inn vann [½ dl | 1 dl] og kok i ytterligere 1 min.

Lag kålsalat
4

Bland spisskål [½ pakke, 2P], resterende koriander, resterende limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Varm tortillabrød
5

Har du mikro, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med vegetardeig, kålsalat, pico de gallo og en stor klatt yoghurt.

Brett sammen til en burrito.