En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)½ stk
Squash
100 g
Couscous
(InneholderGluten, Hvete)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
20 g
Aioli
(InneholderSennep, Egg)½ stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ stk
Appelsin
20 g
Mandler
(InneholderNøtter)2.5 dl
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann, eller en vannkoker. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 3 cm båter. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15 min, til møre. Tilsett mandler i et hjørne når det er 5 min av tiden i ovnen.
Krydre kylling med en klype salt på begge sider. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak kylling i ovnen i 10-11 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland kokende vann [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og couscous i en skål. Rør godt, legg lokk på og la hvile i 5 min. Rør deretter godt med en gaffel.
Skrell gulrot i lange tynne bånd. Finhakk persille (spar litt til pynt). Del appelsin i to.
Bland aioli [1/2 pakke, 2P], rømme [1/2 pakke, 2P], persille og en klype salt og pepper i en skål. Grovhakk mandler. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] i skålen med couscous og tilsett mandler. Bland godt. Skjær kylling i 2 cm tykke skiver.
Anrett appelsin-couscous i dype tallerkener. Fordel grønnsaker på en side i tallerkenen og kylling på den andre siden. Topp med en klatt persilledressing i midten. Pynt med resterende persilleblader.