Skip to main content
Marinert kyllingbowl
Marinert kyllingbowl

Marinert kyllingbowl

med appelsin-couscous og persilledressing

4.3
(286)

En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri
Sennep
Egg
Nødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Rømme

(Inneholder: Melk)

½ stk

Squash

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

20 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

½ stk

Appelsin

20 g

Mandler

(Inneholder: Nødder)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier675 kcal
Energi (kj)2822 kj
Fett25.3 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater60.4 g
Sukker18.5 g
Fiber10.9 g
Protein46.5 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann, eller en vannkoker. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 3 cm båter. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15 min, til møre. Tilsett mandler i et hjørne når det er 5 min av tiden i ovnen.

Ovnsbak kylling
2

Krydre kylling med en klype salt på begge sider. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak kylling i ovnen i 10-11 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok couscous
3

Bland kokende vann [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og couscous i en skål. Rør godt, legg lokk på og la hvile i 5 min. Rør deretter godt med en gaffel.

Forbered frukt og grønt
4

Skrell gulrot i lange tynne bånd. Finhakk persille (spar litt til pynt). Del appelsin i to.

Lag persilledressing
5

Bland aioli [1/2 pakke, 2P], rømme [1/2 pakke, 2P], persille og en klype salt og pepper i en skål. Grovhakk mandler. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] i skålen med couscous og tilsett mandler. Bland godt. Skjær kylling i 2 cm tykke skiver.

Server
6

Anrett appelsin-couscous i dype tallerkener. Fordel grønnsaker på en side i tallerkenen og kylling på den andre siden. Topp med en klatt persilledressing i midten. Pynt med resterende persilleblader.