HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMais Og Baconlapper
topBanner
Mais- og baconlapper

Mais- og baconlapper

med fyldig kålsalat og dilldressing

I dag er det tid for hjemmelagde, saftige mais- og baconlapper. Vi skal også fylle lappene med grønnsaker og spennende krydder. Lappene serveres med en smakfull kålsalat med blant annet reddiker og en frisk dilldressing som passer perfekt til.

Tags:Under 650 kcalRaskUnder 50g karbo
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

140 g

Bacon, terninger

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Tomat

75 g

Reddiker

150 g

Mais

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

2 g

Hvitløksflørt

1 pose

Dill

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholdeSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Hvetemel (steg 3)

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier613 kcal
Energi (kj)2565 kj
Fett34.54 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater39.88 g
Sukker18.3 g
Protein33.13 g
Natrium0.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. La fettet være igjen i stekepannen.

2

Riv gulrot (uskrellet). Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær tomat i 2 cm båter. Skjær reddiker i tynne skiver. Hell væsken av maisen.

3

Visp egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Bland inn gulrot, mais, bacon, vårløk, mozzarella, hvitløksflørt [½ pakke, 2P], hvetemel* [3 ss | 6 ss], salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*.

4

Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme. Tilsett nok olivenolje* til å dekke bunnen til pannen. Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flate med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir. Bruk gjerne to stekepanner hvis du ikke får plass i én. VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre

5

Finhakk dill. Bland yoghurt og dill i en skål. Bland kålblanding, tomater og reddiker i en skål. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker. Rør inn halvparten av dilldressingen og krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett mais- og baconlapper og kålsalat på tallerkener. Server resterende dilldressing på siden.