Skip to main content
Linsesalat med rødbete og butternutgresskar

Linsesalat med rødbete og butternutgresskar

med salatostdressing, dill og gresskarkjerner

3.3
(24)

La oss friste med en ordentlig vitaminbombe i form av en mektig salat full av gode grønnsaker! Ovnsbakt butternutgresskar og rødbete blandes med stekte linser og squash, og serveres med en frisk salat med syrlig salatostdressing.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødbete

½ stk

Butternutgresskar

1 stk

Dill

390 g

Grønne linser

(Kan inneholde spor av: Gluten)

1 stk

Squash

1 stk

Citrus

50 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Gluten, Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nødder)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier529 kcal
Energi (kj)2215 kj
Fett31.1 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater41.8 g
Sukker9.8 g
Fiber13.1 g
Protein17.1 g
Natrium135.7 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell butternutgresskar og rødbete.

Halver butternutgresskar, fjern frø og skjær i 1 cm store biter.

Skjær rødbete i 1 cm tynne skiver.

Hell væske av linser og skyll under kaldt vann.

Ovnsbak grønnsaker
2

Fordel butternutgresskar og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke og gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.

Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash og linser med Jorda Rundt og en klype salt og pepper i 4-5 min, eller til myke.

Bland dressing
4

Bland salatost og vann til en dressingkonsistens i en mellomstor skål.

Bland salat
5

Skyll salatblanding

Halver sitron.

Bland salatblanding, olivenolje, en stor skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett linser og squash, ovnsbakte grønnsaker og salat i skåler.

Garner med gresskarkjerner og dill, og server med en klatt dressing.