
Linsepasta
med kremet tomatsaus og mandelsalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 stk
Sitron
50 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ boks
Tomatpure
1 g
Oregano, tørket
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
40 g
Ruccola
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 g
Chiliflak
20 g
Finrevet ost
Ikke inkludert i matkassen din
etter behov
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
Framgangsmåte

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomater i to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.

Skyll linser. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann* [1,5 dl | 3 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts], og en klype sukker* i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pasta hvile i kjelen.

Grovhakk mandler. Bland ruccola, mandler, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål.

Anrett pasta og saus i dype tallerkener.Topp med finrevet ost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Serveres med mandel- og ruccolasalat på siden. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt.