HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsepasta
topBanner
Linsepasta

Linsepasta

med kremet tomatsaus og mandelsalat

Tags:Vegetar
Allergener:MelkHveteGlutenNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

125 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

50 g

Røde linser

(Kan inneholdeGluten)

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

½ boks

Tomatpure

1 g

Oregano, tørket

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pakke

Rigatoni

(InneholderHvete, GlutenKan inneholdeSoya)

40 g

Ruccola

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

1 g

Chiliflak

20 g

Finrevet ost

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier874 kcal
Energi (kj)3656 kj
Fett23.03 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater125.05 g
Sukker18 g
Protein32.51 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomater i to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.

3

Skyll linser. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann* [1,5 dl | 3 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts], og en klype sukker* i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.

4

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pasta hvile i kjelen.

5

Grovhakk mandler. Bland ruccola, mandler, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. 

6

Anrett pasta og saus i dype tallerkener.Topp med finrevet ost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Serveres med mandel- og ruccolasalat på siden. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt.