1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 stk
Sitron
50 g
Røde linser
(Kan inneholdeGluten)150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)½ boks
Tomatpure
1 g
Oregano, tørket
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rigatoni
(InneholderHvete, GlutenKan inneholdeSoya)40 g
Ruccola
20 g
Mandler
(InneholderNøtter)1 g
Chiliflak
20 g
Finrevet ost
etter behov
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomater i to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.
Skyll linser. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann* [1,5 dl | 3 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts], og en klype sukker* i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pasta hvile i kjelen.
Grovhakk mandler. Bland ruccola, mandler, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål.
Anrett pasta og saus i dype tallerkener.Topp med finrevet ost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Serveres med mandel- og ruccolasalat på siden. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt.