topBanner
Linsepasta

Linsepasta

med kremet tomatsaus og mandelsalat

Kremet og krydret linsepasta varmer en kald høstkveld. Vi koker røde linser med hvitløk, cherrytomater, basilikum, fløte og vår vidunderlige krydderblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer linsene med rigatoni, som er kjent for å være en ekte sausetyv! Serveres med en innovativ mandelsalat med ruccola og sitron.

Tags:Vegetar
Allergener:MelkSelleriHveteEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutes
35 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

125 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

50 g

Røde linser

½ pakke

Matfløte

(InneholderMelk)

½ boks

Tomatpure

1 g

Oregano

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

270 g

Rigatoni

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

40 g

Ruccola

1 g

Chiliflak

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

Sukker* (steg 3)

½ ts

Salt* (steg 3)

1 dl

Vann* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3863 kj
Kalorier923 kcal
Fett27.17 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater125.7 g
Sukker18.35 g
Protein36.42 g
Natrium2.506 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomater i to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.

3

Skyll linser. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts], og en klype sukker* i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.

4

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pasta hvile i kjelen.

5

Grovhakk mandler. Bland ruccola, mandler, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper* i en skål.

6

Anrett pasta og saus i dype tallerkener. Topp med finrevet ost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Serveres med mandel- og ruccolasalat på siden.

TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt.