topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingwok

Kyllingwok

med spisskål og aprikoschutney

Tags:
Rask
Allergener:
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Lime

4 g

Goan xacuti

150 g

Jasminris

1 pose

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

etter behov

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier786 kcal
Energi (kj)3289 kj
Fett33.38 g
Mettet fett20.7 g
Karbohydrater80.45 g
Sukker15.6 g
Protein38.1 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp lettsaltet vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris, rør rundt og senk til lav varme. Kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Forbered råvarer
2

Riv gulgrot grovt. Finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler på et annet skjærebrett.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 3-4 min. Tilsett Goan xacuti krydderblanding og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og stek i 1 min. Tilsett spisskål, gulrot og hvitløk og stek i ytterligere 2-4 min. Senk til middels høy varme. Tilsett kokosmelk, salt* [½ ts | 1 ts] og en klype sukker* og pepper*. La simre i 5-6 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett lime
4

Skjær lime i båter. Tilsett en smule limesaft til kyllingwok.

Tilsett koriander
5

Grovhakk koriander (med stilk). Tilsett koriander til kyllingwok (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*.

Servér
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok. Dryss over med resterende koriander og chiliflak (hvis ønskelig). Serveres med aprikoschutney og limebåter ved siden av.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image