topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede vegetarstrimler

Krydrede vegetarstrimler

med cajunorzo og kremet kålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Ikke så god tid til å lage middag, men lyst på noe skikkelig godt? Da er våre krydrede vegetarstrimler midt i blinken! Først settes orzo på kok, og så blander vi inn revet gulrot, krydder og smør. Deretter steker vi de smakfulle og velkrydrede vegetarstrimlene og lager en kremet kålsalat med aioli og sitron. Retten toppes med litt rømme for ekstra velbalansert smak.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Egg
Sennep
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier866 kcal
Energi (kj)3622 kj
Fett41.8 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater81.9 g
Sukker12.2 g
Protein31.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Når orzo har 5 min igjen, bland inn gulrot.

Hell ut vannet og la orzo og gulrot ligge igjen i kjelen.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand. 

Stek veganske strimler
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek veganske strimler, Jorda Rundt, grønnsaksbuljong, hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper under omrøring i 3-4 min.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 1-2 min.

Lag salat
3

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland kålblanding, aioli, en skvett sitronsaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Når vannet er helt ut av kjelen med orzo og gulrot, rør inn Ay Cajun-ba og smør [2 ss | 4 ss]. Bland til smøret har smeltet.

Server
4

Anrett orzo, veganske strimler og kremet kålsalat i skåler.

Topp med rømme.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image