4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Paprika
50 g
Ananas
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
4 g
Panamat
1 boks
Tomatpure
1 pose
Mynte
100 ml
Kokosmelk
1 stk
Grønn tomat
1 dl
Vann (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Smør (steg 4)
Bland kokosmelk [1/2 pakke, 2P], vann* [1,5 dl | 3 dl] og en klype salt* i en gryte og kok opp. Tilsett ris og senk til lav varme. Kok under lokk i 15 min. Ta gryten av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Skjær paprika i 1 cm tykke terninger. Fjern skall fra ananas og skjær i terninger. Press eller finhakk hvitløk. Finhakk mynteblad (spar et par blad til anretning). Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.
Varm opp en stekepanne på høy varme. Stek ananas i 2-3 min og overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og gulrot i 4-5 min. Tilsett en klatt smør*, hvitløk, Panamad og tomatpuré, og stek i 2 min. Tilsett linser, vann* [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong, og la simre i 2-3 min eller til det begynner å tykne. Smak til med salt* og pepper*.
Tilsett tomat og mynte i skålen med ananas og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.
Anrett kokosris i dype tallerkener. Topp med linser, ananassalsa og pynt med mynteblader.