HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrydrede Linser
topBanner
Krydrede linser

Krydrede linser

med kokosris og ananassalsa

Tags:VegetarLett å lage

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Paprika

50 g

Ananas

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

4 g

Panamat

1 boks

Tomatpure

1 pose

Mynte

100 ml

Kokosmelk

1 stk

Grønn tomat

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

1.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier641 kcal
Energi (kj)2681 kj
Fett11.7 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater101.39 g
Sukker21.1 g
Protein26.11 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bland kokosmelk [1/2 pakke, 2P], vann* [1,5 dl | 3 dl] og en klype salt* i en gryte og kok opp. Tilsett ris og senk til lav varme. Kok under lokk i 15 min. Ta gryten av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Skjær paprika i 1 cm tykke terninger. Fjern skall fra ananas og skjær i terninger. Press eller finhakk hvitløk. Finhakk mynteblad (spar et par blad til anretning). Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

3

Varm opp en stekepanne på høy varme. Stek ananas i 2-3 min og overfør til en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og gulrot i 4-5 min. Tilsett en klatt smør*, hvitløk, Panamad og tomatpuré, og stek i 2 min. Tilsett linser, vann* [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong, og la simre i 2-3 min eller til det begynner å tykne. Smak til med salt* og pepper*.

5

Tilsett tomat og mynte i skålen med ananas og bland godt. Krydre med salt* og pepper*. 


6

Anrett kokosris i dype tallerkener. Topp med linser, ananassalsa og pynt med mynteblader.