Orzotto minner om risotto, men lages med orzo - en anvendelig og risformet pastasort. Vår variant består av squash, løk, hvitløk og finrevet ost, og toppes med chili- og hvitløksstekte reket og fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
40 g
Ruccola
1 stk
Squash
1 stk
Citrus
1 g
Chiliflak
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
180 g
Orzo
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
30 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
4.5 dl
Vann til orzotto
1 ss
Smør til reker
¼ ts
Salt til reker
¼ ts
Salt til orzotto
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Riv squash og løk grovt.
Halver sitrusfrukt.
Riv hvitløk fint.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, squash, salt og halvparten av hvitløken i 4-5 min, til myknet.
Tilsett orzo, buljong og vann.
Kok opp, senk til middels varme og dekk over med lokk.
La småkoke i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'. Rør om av og til.
TIPS: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis orzoen ser tørr ut.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, smelt smør i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker, resterende hvitløk, chiliflak, salt og en skvett sitrusfruktsaft. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Ta stekepannen av varmen og sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Skyll ruccola.
Tilsett finrevet ost, matfløte og finrevet ost i orzottoen rett før servering. Bland godt.
Bland ruccola, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Anrett orzotto i dype tallerkener.
Topp med reker og saus fra pannen.
Garner med ruccola.
Strø over pistasjnøtter.