Skip to main content
Kremet reke- og sitrusorzotto
Kremet reke- og sitrusorzotto

Kremet reke- og sitrusorzotto

med squash og ruccola

Orzotto minner om risotto, men lages med orzo - en anvendelig og risformet pastasort. Vår variant består av squash, løk, hvitløk og finrevet ost, og toppes med chili- og hvitløksstekte reket og fersk ruccola.

Tags:
Kort forberedelse
Spis meg først
Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Skalldyr
Nødder
pistasjnøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

40 g

Ruccola

1 stk

Squash

1 stk

Citrus

1 g

Chiliflak

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

180 g

Orzo

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

4.5 dl

Vann til orzotto

1 ss

Smør til reker

¼ ts

Salt til reker

¼ ts

Salt til orzotto

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier882 kcal
Energi (kj)3690 kj
Fett45.1 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater79.8 g
Sukker13.6 g
Protein34.7 g
Natrium449 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Riv squash og løk grovt.

Halver sitrusfrukt.

Riv hvitløk fint.

Lag orzotto
2

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, squash, salt og halvparten av hvitløken i 4-5 min, til myknet.

Tilsett orzo, buljong og vann.

Kok opp, senk til middels varme og dekk over med lokk.

La småkoke i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'. Rør om av og til.

TIPS: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis orzoen ser tørr ut.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek reker
3

I mellomtiden, smelt smør i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker, resterende hvitløk, chiliflak, salt og en skvett sitrusfruktsaft. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Ta stekepannen av varmen og sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Skyll ruccola
4

Skyll ruccola.

Bland salat
5

Tilsett finrevet ost, matfløte og finrevet ost i orzottoen rett før servering. Bland godt.

Bland ruccola, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett orzotto i dype tallerkener.

Topp med reker og saus fra pannen.

Garner med ruccola.

Strø over pistasjnøtter.