topBanner
Kremet pasta

Kremet pasta

med bacon, pesto, tomat & squash

En fantastisk god pastarett med mange gode smaker. Den kremede sausen består av pesto, bacon, rømme, ovnsbakte grønnsaker og herlige krydderier. Det smaker også veldig godt når det er kaldt, hvis det blir igjen rester etter middagen.

Allergener:HveteMelkSulfitterEggSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

270 g

Rigatoni

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

140 g

Bacon, terninger

60 g

Grønn pesto

(InneholderMelk, Sulfitter)

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

2 stk

Tomat

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

1 stk

Jalapeno

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)4206 kj
Kalorier1005 kcal
Fett46.68 g
Mettet fett17.96 g
Karbohydrater105.08 g
Sukker11.32 g
Protein36.12 g
Natrium3.275 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Skjær squash [½ stk, 2P] i halvmåner. Grovhakk tomater til ca. 2 cm store biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15 min, eller til myke.

2

Finhakk eller press hvitløk. Riv sitronskall, og skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. Grovhakk basilikum.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Når grønnsakene har 10 min igjen, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 10 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1 spsk | 2 spsk]. Hell av vannet og få pastaen tilbake til kjelen. Drypp over en skvett olivenolje*.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett rømme [½ boks, 2P], sitronskall, grønnsaksbuljong og pastavann. La sausen småkoke i 1-2 min.

5

Tilsett pesto, ristede tomater, squash og penne. Bland godt. Tilsett en skvett sitronsaft og smak til med salt og pepper.

6

Fordel kremet pesto- og tomatpasta på tallerkener og strø over revet ost. Pynt med basilikum og server sitronbåter på siden.