topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet linsedahl

Kremet linsedahl

med kokosmelk og saltede peanøtter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en kremet suppe, nemlig den populære dahl. Vår versjon inneholder linser, soyasaus, squash, chili, tomat og kokosmelk. Vi serverer vår dahl med limebåter og luftig ris, og topper alt med saltede peanøtter og koriander.

Tags:
Vegetar
Enkel
Klimasmart
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

1 stk

Squash

200 ml

Kokosmelk

2 g

Curry-On

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Lime

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

150 g

Basmatiris

1 g

Chiliflak

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

3 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier989 kcal
Energi (kj)4137 kj
Fett41.53 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater97.6 g
Sukker9.4 g
Protein29.68 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Skjær lime i båter.

Grovhakk koriander (spar noen blader til pynt).

Skjær squash og tomat i 1 cm biter.

Finhakk peanøtter.

Skyll linser under kaldt vann.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek squash, halvparten av chiliflakene, tomat, Ginger Ninja og Curry-on i 1-2 min. Bland godt.

Lag dhal
3

Tilsett linser, soyasaus, vann [2 dl | 4 dl], salt [½ ts | 1 ts] og kokosmelk til kjelen. Kok opp og senk deretter varmen middels. Sett på lokk og kok i 15-20 min, eller til linsene er møre.

Tilsett en stor skvett limesaft og hakket koriander rett før servering. Rør godt.

Kok ris
4

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered peanøtter
5

Bland peanøtter, olivenolje [2 ss | 4 ss] og resterende chiliflak i en skål.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern mengden chiliflak.

Server
6

Anrett linsedahl i dype tallerkener. 

Topp med peanøtter og pynt med korianderblader.

Server ris i en skål ved siden av.

Legg resterende limebåter på siden.