1 stk
Vårløk
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
300 g
Strimlet kyllingbryst
½ pakke
Creme fraiche
(InneholderMelk)20 g
Finrevet ost
250 g
Tagliatelle
4 g
Middelhavsdrøm
1 ss
Smør (steg 5)
1 stk
Egg (steg 5)
Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann*. Grovhakk sopp. Skjær vårløk i tynne skiver, og sorter det hvite fra det grønne. Press eller finhakk hvitløk.
Tilsett pasta til gryten med kokende vann*. Kok i 2-3 min, eller til “al dente”. Ta vare på litt pastavann [0.5 dl I 1 dl], hell resten av vannet fra så det kun er pasta i gryten.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek sopp til de er myke og brune, 2-3 min. Rør med jevne mellomrom. Legg sopp til den ene siden i stekepannen og dryss en smule olivenolje* i den tomme siden.
Klapp forsiktig kylling med kjøkkenpapir og krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt* og pepper*. Når sopp er ferdig stekt, senk til middels høy varme og tilsett kylling i den tomme siden av stekepannen. Stek til kylling er gjennomstekt og brun, 4-6 min. Vend med jevne mellomrom. Tilsett hvitløk og hvite vårløk og stek til velduftende, 1 min. TIPS: Hvis det ikke er nok plass i stekepannen, overfør sopp til en skål og dekk med sølvpapir.
Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i stekepannen. Varm opp til det begynner å simre og ta så stekepannen av varmen. Skill eggeplomme [1 I 2] fra eggehvite. Rør eggeplomme inn i sausen. Krydre med salt* og pepper*. Tilsett en skvett pastavann hvis du vil ha en mer flytende saus.
Rør inn pasta, smør* [1 ss I 2 ss] og halvdelen av revet hardost i stekepannen. Tilsett resterende pastavann, en skvett av gangen ved behov, helt til pasta er dekket av kremet saus. Smak til med salt* og pepper*. Anrett i skåler og topp med grønne vårløk og resterende revet hardost.