topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta

med sjampinjong, lagret ost og vårløk

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Vårløk

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

250 g

Tagliatelle

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

1 stk

Egg (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier397 kcal
Energi (kj)1663 kj
Fett22 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater3.97 g
Sukker2.9 g
Protein43.28 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann*. Grovhakk sopp. Skjær vårløk i tynne skiver, og sorter det hvite fra det grønne. Press eller finhakk hvitløk. 

Kok pasta
2

Tilsett pasta til gryten med kokende vann*. Kok i 2-3 min, eller til “al dente”. Ta vare på litt pastavann [0.5 dl I 1 dl], hell resten av vannet fra så det kun er pasta i gryten.

Stek sopp
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek sopp til de er myke og brune, 2-3 min. Rør med jevne mellomrom. Legg sopp til den ene siden i stekepannen og dryss en smule olivenolje* i den tomme siden.

Stek kylling
4

Klapp forsiktig kylling med kjøkkenpapir og krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt* og pepper*. Når sopp er ferdig stekt, senk til middels høy varme og tilsett kylling i den tomme siden av stekepannen. Stek til kylling er gjennomstekt og brun, 4-6 min. Vend med jevne mellomrom. Tilsett hvitløk og hvite vårløk og stek til velduftende, 1 min. TIPS: Hvis det ikke er nok plass i stekepannen, overfør sopp til en skål og dekk med sølvpapir.

Bland saus
5

Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i stekepannen. Varm opp til det begynner å simre og ta så stekepannen av varmen. Skill eggeplomme [1 I 2] fra eggehvite. Rør eggeplomme inn i sausen. Krydre med salt* og pepper*. Tilsett en skvett pastavann hvis du vil ha en mer flytende saus.

Servér
6

Rør inn pasta, smør* [1 ss I 2 ss] og halvdelen av revet hardost i stekepannen. Tilsett resterende pastavann, en skvett av gangen ved behov, helt til pasta er dekket av kremet saus. Smak til med salt* og pepper*. Anrett i skåler og topp med grønne vårløk og resterende revet hardost.