Frikassé er en gryterett med lyst kjøtt i skå biter, som serveres i en lys saus med kjøttsky og grønnsaker. Vi lager vår variant med kylling, løk, fløte, dill og sitron. Den fyldige kyllingfrikasséen serveres med stekte gulrøtter og grønne bønner, smørvendte poteter og fersk gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Dill
400 g
Småpoteter
8 g
Kyllingbuljong
75 g
Grønne bønner
1 stk
Gulrot
½ stk
Sitron
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Løk
1 pose
Gressløk
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Hvitløksflørt. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
Riv ferdig kylling i mindre biter med to gafler.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
Grovhakk løk.
Finhakk dill og gressløk separat.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver på skrå.
Skjær ender av grønne bønner [1/2 pose, 2P], og skjær i 2 cm store biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot, grønne bønner og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min.
Legg over i en skål og hold varme.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk og en klype salt i 2-3 min, eller til myknet.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], dill, kyllingbuljong, smør [1 ss | 2 ss], vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.
Tilsett revet kylling med sky fra stekebrettet i sausen. Smaksett med sitronsaft [1 ss | 2 ss].
Vend poteter i smør [1 ss | 2 ss] rett før servering.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.
Anrett frikassé, grønnsaker og potet i dype tallerkener.
Dryss over gressløk og en klype pepper.