Kremet kyllingfrikassé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kyllingfrikassé

Kremet kyllingfrikassé

med grønne bønner og smørvendte poteter

Frikassé er en gryterett med lyst kjøtt i skå biter, som serveres i en lys saus med kjøttsky og grønnsaker. Vi lager vår variant med kylling, løk, fløte, dill og sitron. Den fyldige kyllingfrikasséen serveres med stekte gulrøtter og grønne bønner, smørvendte poteter og fersk gressløk.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Dill

400 g

Småpoteter

8 g

Kyllingbuljong

75 g

Grønne bønner

1 stk

Gulrot

½ stk

Sitron

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Løk

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2788 kj
Fett32.3 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater46.7 g
Sukker13.6 g
Protein42.3 g
Natrium784 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Hvitløksflørt. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.

Riv ferdig kylling i mindre biter med to gafler.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok potet
2

I mellomtiden, kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Forbered topping
3

Grovhakk løk.

Finhakk dill og gressløk separat.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek grønnsaker
4

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver på skrå.

Skjær ender av grønne bønner [1/2 pose, 2P], og skjær i 2 cm store biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot, grønne bønner og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min.

Legg over i en skål og hold varme.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk og en klype salt i 2-3 min, eller til myknet.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], dill, kyllingbuljong, smør [1 ss | 2 ss], vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

Tilsett revet kylling med sky fra stekebrettet i sausen. Smaksett med sitronsaft [1 ss | 2 ss].

Vend poteter i smør [1 ss | 2 ss] rett før servering.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.

Server
6

Anrett frikassé, grønnsaker og potet i dype tallerkener.

Dryss over gressløk og en klype pepper.