Skip to main content
Kremet blomkålpasta og bacon
Kremet blomkålpasta og bacon

Kremet blomkålpasta og bacon

med sprø grønnkål og chiliflak

Unn deg kosemat i særklasse med vår kremete blomkålpasta med sprøstekt bacon. Pastaen vendes i en uimotståelig og fyldig fløtesaus med revet ost, og toppes med sprøbakt grønnkål med chiliflak.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Rigatoni

140 g

Bacon, terninger

275 g

Blomkål

150 ml

Matfløte

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

50 g

Grønnkål

1 g

Chiliflak

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier901 kcal
Energi (kj)3768 kj
Fett49.7 g
Mettet fett22.8 g
Karbohydrater76.8 g
Sukker11 g
Fiber9.1 g
Protein32.3 g
Natrium392.6 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og sett den til side.

Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek bacon
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Forbered grønnsaker
3

Riv blomkål grovt.

Halver sitron.

Ovnsbak grønnkål
4

Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme. Stek blomkål i 4-5 min, eller til myknet.

I mellomtiden, fordel grønnkål i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med chiliflak og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 2-4 min, eller til gyllen og sprø.

TIPS: Hold et øye med grønnkålen så den ikke brenner seg.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag saus
5

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, pastavann og en klype salt og pepper i stekepannen med blomkål.

La småkoke i 1-2 min, eller til sausen har tyknet noe.

Vend pasta, en skvett sitronsaft og halvparten av finrevet ost i sausen.

Server
6

Anrett pasta i skåler og dryss over resterende finrevet ost.

Topp med bacon og chilibakt grønnkål.