Kremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og tranebær- og kålsalat

La oss friste med poteter smakt til med smør, som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende eplesalaten med tranebær og kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier628 kcal
Energi (kj)2625 kj
Fett22.67 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater63.4 g
Sukker19.8 g
Protein42.38 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Del poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum.

Kok poteter
2

Kok poteter i 10-15 min, til møre. Hell av vannet. Krydre med en klype pepper* og tilsett eventuelt en klatt smør. Bland godt. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Stek kylling
3

Bland Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* med kylling i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

Skjær eple i tynne, halve skiver. Masser spisskål [1/2 pose, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* og bland godt.

Lag basilikumsaus
5

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og halvparten av basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

Server
6

Anrett kokte poteter, kylling og tranebær- og kålsalat på tallerkener. Øs over basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.