HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Basilikumkylling
topBanner
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og tranebær- og kålsalat

La oss friste med poteter smakt til med smør, som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende eplesalaten med tranebær og kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:melkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

300 g

kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan inneholdesesam, nøtter, peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 5)

1 ss

Smør* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier627.4899 kcal
Energi (kj)2625.418 kj
Fett22.6705 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater63.3986 g
Sukker19.8 g
Protein42.3758 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Del poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum.

2

Kok poteter i 10-15 min, til møre. Hell av vannet. Krydre med en klype pepper* og tilsett eventuelt en klatt smør. Bland godt. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

3

Bland Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* med kylling i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær eple i tynne, halve skiver. Masser spisskål [1/2 pose, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* og bland godt.

5

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og halvparten av basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

6

Anrett kokte poteter, kylling og tranebær- og kålsalat på tallerkener. Øs over basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.