
Koreansk-inspirert taco
med marinert kjøttdeig og friske grønnsaker
Det koreanske kjøkken har mye godt å by på, og i dag har vi latt oss inspirere. Våre koreanske tacos byr på friske og spennende smaker som chili, ingefær og hvitløk - uten at det tar helt over. Bytt ut fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
200 g
Spisskål
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
2 ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
Framgangsmåte

Om du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft). Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og finhakk ingefær og hvitløk. Bland chili (tilsett etter smak, det er sterkt), limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i til en marinade i en skål.

Skrell agurk til tynne bånd. Bland agurk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Rør jevnlig.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og la putre i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Skjær gulrot i tynne staver. Skjær spisskål i tynne strimler. Bland spisskål med en klype salt i en skål.

Varm tortillabrød på en tallerken i mikrobølgeovnen i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.

Smør litt yoghurt på tortillabrød. Fyll med grønnsaker og kjøttdeig. Topp med syltet agurk. Server resterende agurk og limebåter på siden.