topBanner
Kokosgryte

Kokosgryte

med ingefær, kikerter og thaibasilikum

Finnes det noe bedre på en kald høstkveld enn en varm og krydret gryterett? Skjem bort familien med kveldens fantastiske rett - en deilig gryterett med kikerter og spinat. Gryteretten består av spennende smaker fra thaibasilikum, karri, ingefær og hvitløk, og kokosmelk gjør at den også blir perfekt kremet. Vi serverer denne herlige gryteretten med ris med vårløk, og topper alt med chili og lime!

Tags:Vegetar
Allergener:SennepHveteSoyaMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 pose

Thaibasilikum

1 pakke

Kikerter

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

60 g

Spinat

½ stk

Lime

½ stk

Ingefær

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Rød paprika

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

0.01 ts

Salt* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 5)

2.5 dl

Vann* (steg 1)

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2735 kj
Kalorier654 kcal
Fett22.62 g
Mettet fett16.58 g
Karbohydrater90.02 g
Sukker11.8 g
Protein18.26 g
Natrium3.233 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Varm opp en klatt smør og en skvett olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek vårløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær paprika i 1 cm terninger. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne. Tilsett løk og paprika og stek i 4-5 min.

3

Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Riv en klype limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Tilsett hvitløk, ingefær og karripasta i stekepannen med løk og paprika og stek i 1 min.

4

Tilsett vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og kok i ca. 1-2 min. Tilsett kikerter, kokosmelk, soyasaus og en stor skvett limesaft. Senk til lav varme og la putre i 7-9 min, til sausen har tyknet litt. Grovhakk thaibasilikum. Skyll spinat i kaldt vann.

5

Rør spinat og halvparten av thaibasilikum inn i den ferdige sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett en klype limeskall i den ferdige risen, og rør godt.

6

Anrett ris på den ene siden av en dyp tallerkenen, og kokosgryte på den andre siden. Strø over chiliflak (hvis ønskelig) og resterende thaibasilikum. Serveres med limebåter på siden.