HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokosgryte
topBanner
Kokosgryte

Kokosgryte

med ingefær, kikerter og thaibasilikum

Allergener:SennepglutenSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 pose

Thaibasilikum

1 pakke

Kikerter

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

60 g

Spinat

½ stk

Lime

½ stk

Ingefær

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Rød paprika

1 g

Chiliflak

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

0.01 ts

Salt* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 4)

3 dl

Vann* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier661.8575 kcal
Energi (kj)2769.2117 kj
Fett22.9683 g
Mettet fett16.6 g
Karbohydrater89.1204 g
Sukker12.8 g
Protein18.2348 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek vårløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær paprika i 1 cm terninger. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne. Tilsett løk og paprika og stek i 4-5 min.

3

Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Riv en klype limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Tilsett hvitløk, ingefær og karripasta i stekepannen med løk og paprika og stek i 1 min.

4

Tilsett vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen og kok i ca. 1-2 min. Tilsett kikerter, kokosmelk, soyasaus og en stor skvett limesaft. Senk til lav varme og la putre i 7-9 min, til sausen har tyknet litt. Grovhakk thaibasilikum. Skyll spinat i kaldt vann*.

5

Rør spinat og halvparten av thaibasilikum inn i den ferdige sausen. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett en klype limeskall i den ferdige risen, og rør godt.

6

Anrett ris på den ene siden av en dyp tallerkenen, og kokosgryte på den andre siden. Strø over chiliflak (hvis ønskelig) og resterende thaibasilikum. Serveres med limebåter på siden.