Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 pose
Thaibasilikum
1 pakke
Kikerter
20 g
Gul karripasta
25 ml
Soyasaus
60 g
Spinat
½ stk
Lime
½ stk
Ingefær
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
200 ml
Kokosmelk
1 stk
Paprika
1 g
Chiliflak
1 stk
Vårløk
0.01 ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann (steg 4)
3 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
Skjær vårløk i tynne skiver. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek vårløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær paprika i 1 cm terninger. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne. Tilsett løk og paprika og stek i 4-5 min.
Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Riv en klype limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Tilsett hvitløk, ingefær og karripasta i stekepannen med løk og paprika og stek i 1 min.
Tilsett vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen og kok i ca. 1-2 min. Tilsett kikerter, kokosmelk, soyasaus og en stor skvett limesaft. Senk til lav varme og la putre i 7-9 min, til sausen har tyknet litt. Grovhakk thaibasilikum. Skyll spinat i kaldt vann*.
Rør spinat og halvparten av thaibasilikum inn i den ferdige sausen. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett en klype limeskall i den ferdige risen, og rør godt.
Anrett ris på den ene siden av en dyp tallerkenen, og kokosgryte på den andre siden. Strø over chiliflak (hvis ønskelig) og resterende thaibasilikum. Serveres med limebåter på siden.