topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk sursøt kylling

Kinesisk sursøt kylling

med aromatisk pak choi og basmatiris

Forvandle spisestuen til en fristende kinesisk restaurant! Vi steker kylling, løk og sukkererter i vår hjemmelagede sursøte saus bestående av velvalgte asiatiske komponenter. Samtidig koker vi ris og lager en spennende salat med ingefærpasta, pak choi, appelsin og peanøtter. Vi topper stemningen med et dryss vårløk, sesamfrø og chili.

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

80 g

Søt chilisaus

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

1 pose

Sukkererter

1 stk

Løk

1 stk

Appelsin

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Basmatiris

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Pak choi

10 g

Ingefærpasta

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Ketchup (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier984 kcal
Energi (kj)4117 kj
Fett34.8 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater111.3 g
Sukker38.5 g
Protein54.2 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
 
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav. La putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Lag salat
2

I mellomtiden, grovhakk pak choi.
 
Skjær topp og bunn av appelsin. Skjær av
resterende skall. Del i to på langs og fjern det
hvite. Skjær i 2 cm biter.
 
Grovhakk peanøtter.
 
Bland ingefærpasta, pak choi, appelsin,
peanøtter og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

Forbered råvarer
3

Skjær løk i tynne halve skiver.
 
Skjær vårløk i tynne skiver. Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver. Bland vårløk og chili i en skål. Sett til side.
 
Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.
 
Rør inn søt chilisaus, soyasaus, hvitvinseddik og ketchup [1 ss | 2 ss]. Fjern fra varmen.
 
TIPS: TIlsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek kylling
4

Tørk kylling lett med kjøkkenpapir. Bland sammen med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og hvetemel [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.
 
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor
stekepanne på middels høy varme.
 
Stek kylling og løk i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
 
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

Tilsett sukkererter, og stek videre i 1-2 min, eller til de begynner å bli myke.
 
Senk varmen til middels og tilsett sursøt saus.
 
Bland godt og fjern fra varmen.
 
Rett før servering, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til skålen med pak choi. Bland godt.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med sursøt kylling.
 
Strø over vårløk, sesamfrø og chili.
 
Server pak choi-salat i en skål på siden.