Karibisk-inspirert sprø fisketaco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk-inspirert sprø fisketaco

Karibisk-inspirert sprø fisketaco

med maissalsa og sterk kokoskrønsj

Taco har en spesiell plass i nordmenns hjerte, og vi lager våre med en liten lukrativ tvist. Vi fyller varme tortillabrød med sprøpanert hysefilet, mais- og avokadosalsa, coleslaw og sprø kokos- og chilikrønsj laget med peanøtter. Tacoene serveres med tortillachips og en nydelig cajunkrydret dippsaus på siden.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Fisk
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Avokado

1 boks

Mais

1 pose

Bladpersille

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 g

Chiliflak

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

3 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1715 kcal
Energi (kj)7177 kj
Fett102.6 g
Mettet fett25 g
Karbohydrater138.2 g
Sukker14.8 g
Protein54.9 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Lag salsa
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har mikrobølgeovn).

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Hell væske av mais.

Grovhakk persille.

Bland avokado, mais, persille, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Lag kokoskrønsj
2

Bland salatblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Grovhakk peanøtter.

Bland revet kokos, peanøtter, chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Paner fisk
3

Skjær fisk på langs i fire like store strimler på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.

Vend fisk først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Varm tortillabrød
5

I mellomtiden, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Skjær lime i båter.

Bland creme fraiche, en skvett limesaft, Ay Cajun-ba [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett salsa, slaw, tortillachips og dippsaus i skåler og sett alt på bordet.

Fyll tortillabrød med slaw, salsa, fisk og kokoskrønsj.

Press over saft fra resterende limebåter.

Dypp tortillachips i dipp eller smuldre over taco.