Taco har en spesiell plass i nordmenns hjerte, og vi lager våre med en liten lukrativ tvist. Vi fyller varme tortillabrød med sprøpanert hysefilet, mais- og avokadosalsa, coleslaw og sprø kokos- og chilikrønsj laget med peanøtter. Tacoene serveres med tortillachips og en nydelig cajunkrydret dippsaus på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Avokado
1 boks
Mais
1 pose
Bladpersille
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 g
Chiliflak
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
3 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har mikrobølgeovn).
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Hell væske av mais.
Grovhakk persille.
Bland avokado, mais, persille, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Bland salatblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Grovhakk peanøtter.
Bland revet kokos, peanøtter, chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Skjær fisk på langs i fire like store strimler på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.
Vend fisk først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Skjær lime i båter.
Bland creme fraiche, en skvett limesaft, Ay Cajun-ba [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Anrett salsa, slaw, tortillachips og dippsaus i skåler og sett alt på bordet.
Fyll tortillabrød med slaw, salsa, fisk og kokoskrønsj.
Press over saft fra resterende limebåter.
Dypp tortillachips i dipp eller smuldre over taco.