Karibisk bønnegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk bønnegryte

Karibisk bønnegryte

med kokosris og mangosalat

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Paprika

100 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Chiliflak

1 pakke

Kidneybønner

1 stk

Lime

200 ml

Kokosmelk

½ stk

Mango

1 stk

Grønn tomat

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier465 kcal
Energi (kj)1948 kj
Fett20.73 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater42.02 g
Sukker30.1 g
Protein13.14 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med halvparten av kokosmelk og vann* [1,5 dl | 3 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10-12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering.

Forbered råvarer
2

Finhakk løk. Skjær paprika i 1 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann*.

Lag gryterett
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og paprika i 2-3 min. Tilsett cajunkrydder og stek i 1 min. Senk til middels varme og tilsett kidneybønner, hakkede tomater, vann* [2 ss | 4 ss], kokosmelk [2 ss | 4 ss] og en klype sukker*. La småkoke i 5-7 min. Smak til med salt* og pepper*.

Forbered frukt & grønt
4

Halver mango [1/2 stk, 2P] og skjær den i 1 cm store biter. Skjær tomat i 1 cm store biter. Grohvakk koriander. Skjær lime i båter. TIPS: Skjær mangoen før du skreller den, så kan du bare vrenge den.

Lag mangosalat
5

Bland mango, tomat, koriander (spar litt til servering), en klype chiliflak, en stor skvett limesaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*.

Server
6

Fordel ris og bønnegryte i dype tallerkener. Topp med koriander og chiliflak. Server mangosalat og resterende limebåter på siden.