Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Paprika
100 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
1 g
Chiliflak
1 pakke
Kidneybønner
1 stk
Lime
200 ml
Kokosmelk
½ stk
Mango
1 stk
Grønn tomat
2 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med halvparten av kokosmelk og vann* [1,5 dl | 3 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10-12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering.
Finhakk løk. Skjær paprika i 1 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og paprika i 2-3 min. Tilsett cajunkrydder og stek i 1 min. Senk til middels varme og tilsett kidneybønner, hakkede tomater, vann* [2 ss | 4 ss], kokosmelk [2 ss | 4 ss] og en klype sukker*. La småkoke i 5-7 min. Smak til med salt* og pepper*.
Halver mango [1/2 stk, 2P] og skjær den i 1 cm store biter. Skjær tomat i 1 cm store biter. Grohvakk koriander. Skjær lime i båter. TIPS: Skjær mangoen før du skreller den, så kan du bare vrenge den.
Bland mango, tomat, koriander (spar litt til servering), en klype chiliflak, en stor skvett limesaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*.
Fordel ris og bønnegryte i dype tallerkener. Topp med koriander og chiliflak. Server mangosalat og resterende limebåter på siden.