topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekerisotto

Italiensk rekerisotto

med ovnsbakte cherrytomater og fersk basilikum

Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Skalldyr
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

6 dl

Vann

2 ss

Smør

1 ts

Sukker

¼ ts

Salt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier585 kcal
Energi (kj)2449 kj
Fett19.9 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater68.5 g
Sukker8.4 g
Protein28 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Lag risotto
2

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk deretter til middels varme. La småkoke i 18-22 min, eller til risen er ‘al dente’. Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.

Bak cherrytomater
3

Del cherrytomateri to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje, og krydre med sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15-18 min.

Stek reker
4

Skyll og tørk spinat. Skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Skjær sitron i båter. Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker med chili, en skvett sitronsaft og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper.

Bland risotto
5

Når risottoen er ferdig, rør inn spinat, ovnsbakte tomater, finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt) og smør [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor til med salt og pepper.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener. Topp med reker og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.