HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Rekerisotto
topBanner
Italiensk rekerisotto

Italiensk rekerisotto

med ovnsbakte cherrytomater og fersk basilikum

Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SulfitterSkalldyrSelleriMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(InneholderSulfitter, SkalldyrKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

6 dl

Vann

2 ss

Smør

1 ts

Sukker

¼ ts

Salt

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier585 kcal
Energi (kj)2449 kj
Fett19.85 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater68.47 g
Sukker8.4 g
Protein28.04 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

2

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk deretter til middels varme. La småkoke i 18-22 min, eller til risen er ‘al dente’. Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.

3

Del cherrytomateri to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje, og krydre med sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15-18 min.

4

Skyll og tørk spinat. Skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Skjær sitron i båter. Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker med chili, en skvett sitronsaft og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper.

5

Når risottoen er ferdig, rør inn spinat, ovnsbakte tomater, finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt) og smør [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor til med salt og pepper.

6

Anrett risotto i dype tallerkener. Topp med reker og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.