HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Kjøttbollesandwich
topBanner
Italiensk kjøttbollesandwich

Italiensk kjøttbollesandwich

med frisk tomatsalsa og kremet pestomajones

I dag skal vi lage en italiensk-inspirert sandwich med masse smak og farge. Vi bygger sandwichen med kjøttkaker, tomatsalsa med rødløk og hvitløk, grønn salat og en kremet pestodressing. Kjøttkakene får en ekstra god smak av finrevet ost som smelter ned i det møre kjøttet.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:EggmelkSennepgluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig

50 g

Kremet pestodressing

(InneholderEgg, melk, Sennep)

1 stk

Rødløk

40 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, melk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

1 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

2 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderglutenKan inneholdesesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 2)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier944.28 kcal
Energi (kj)3950.8677 kj
Fett49.426 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater81.1391 g
Sukker21 g
Protein47.6725 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær tomat i små terninger. Finhakk halvparten av rødløken, og skjær resten i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

2

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk] og panko med en klype salt* i en skål. Form kjøttdeigblandingen til 2 jevne kjøttboller per person.

3

Bland finhakketrødløk, tomat, hvitløk og en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller med resterende rødløk i 2-3 min på hver side. Strø over finrevet ost når det er 1 min igjen av steketiden. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

5

Skjær baguetter på langs. Varm i ovnen i 5-6 min.

6

Smør baguetter med pestomajones. Topp med kjøttbolle, tomatsalsa og salat. Server resterende tomatsalsa og resterende salat på siden.