Skip to main content
Honning- og sennepsglasert kylling

Honning- og sennepsglasert kylling

med knutekålsalat og kremet perlebygg

Perlebygg er et supert utgangspunkt for en smakfull middag, med sin fyldige og nøtteaktige smak. Her blander vi det med kremet rømme, spinat og persille, og serverer det med gyllenstekt kylling i honning- og sennepsmarinade. Retten får ekstra krønsj fra en frisk knutekålsalat med reddiker og agurk. Vel bekomme!

Tags:
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Egg
Melk
Bygg
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

1 stk

Knutekål

75 g

Reddiker

½ stk

Agurk

1 stk

Dill

1 stk

Citrus

30 g

Spinat

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Bladpersille

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Perlebygg

(Inneholder: Bygg, Gluten Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

10 dl

Vann til perlebygg

1 ts

Salt til perlebygg

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

½ ss

Smør til saus

2 ss

Vann til saus

Kalorier681 kcal
Energi (kj)2851 kj
Fett20 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater72 g
Sukker12 g
Fiber16.4 g
Protein45.7 g
Natrium2 mg
Potassium227.1 mg
Calcium19.5 mg
Iron0.9 mg

Framgangsmåte

Kok perlebygg
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Tilsett perlebygg og senk til middels lav varme.

Kok i 18-22 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at perlebygget er mykt med litt tyggemotstand.

Bland salat
2

I mellomtiden, halver sitron.

Grovhakk agurk.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skrell og skjær knutekål i 1/2 cm tynne staver.

Grovhakk dill.

Bland agurk, reddiker, knutekål, dill, salt og en skvett sitronsaft i en stor skål.

Forbered grønnsaker
3

Skyll spinat.

Grovhakk persille.

Forbered kylling
4

Legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter.

Krydre med salt.

Stek kylling
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Senk til middels varme. Smelt smør i stekepannen.

Rør inn honning- og sennepsdressing og vann, og ta stekepannen av varmen.

Tilsett rømme, spinat og persille i kjelen med perlebygg rett før servering.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett knutekålsalat, perlebygg og kylling i skåler.

Øs saus fra stekepannen over kyllingen.