Prøv denne lynraske fiskeretten som hele familien kommer til å elske! Vi fyller opp middagsskålene med dampet ris, pannestekt hoisinglasert ørret og salat med pak choi, gulrot og koriander. Vi tilsetter en skvett limesaft som en frisk oppkvikker og legger på litt asiatisk majones for å skape ekstra god balanse i smakene!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
½ g
Chiliflak
1 pose
Koriander
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til salat
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu fisk og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått en matt farge.
Riv koriander grovt. Grovhakk pak choi. Skjær lime i to.
Bland gulrot, pak choi, chiliflak, koriander, limesaft og olivenolje i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og salat i seksjoner i skåler.
Legg fisk over risen og drypp over hoisinsaus.
Topp med en klatt asiatisk majones.