HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKinesiske Kung Pao Reker
topBanner
Kinesiske Kung Pao-reker

Kinesiske Kung Pao-reker

med jasminris og stekte grønnsaker

I dag kan vi friste med en kinesisk Kung Pao med reker! Vi steker reker, gulrot, paprika og vårløk, og blander med søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Vi serverer våre Kung Pao-reker med luftig jasminris, og topper alt med peanøtter.

Tags:RaskSterk
Allergener:SkalldyrSulfitterglutenSoyaSesamPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdemelk, egg, sennep, soya, Kan inneholde spor av gluten, sesam, fisk, bløtdyr)

150 g

Jasminris

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

30 g

Hoisinsaus (vegetarisk)

(Inneholdergluten, Soya, Sesam)

10 g

Sriracha

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Paprika, grønn

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ss

Hvetemel (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier533.4062 kcal
Energi (kj)2231.7715 kj
Fett6.9951 g
Mettet fett1.4 g
Karbohydrater90.6053 g
Sukker26.1 g
Protein25.7608 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1 ts | 2 ts] i en skål. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha [½ pakke, 2P]. Sett til side. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett etter smak.

3

Krydre reker med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

4

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver. Skjær vårløk i skiver.

5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Stek paprika og gulrot med en klype salt i 2-3 min. Tilsett vårløk. Overfør til en tallerken. Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner. Tilsett reker og grønnsaker i stekepannen og stek i ytterligere 1-2 min.

6

Anrett ris, grønnsaker og reker på tallerkener. Topp med saltede peanøtter.