HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk Kyllinggryte
topBanner
Meksikansk kyllinggryte

Meksikansk kyllinggryte

med svarte bønner og basmatiris

Meksikansk kyllinggryte med svarte bønner og basmatiris.

Tags:Rask
Allergener:SulfitterSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

5 g

Tex-Mex

150 g

Mais

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Kyllingbuljong

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

½ pakke

Svarte bønner

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier825 kcal
Energi (kj)3451 kj
Fett24.99 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater102.01 g
Sukker27.8 g
Protein44.22 g
Natrium463.3 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

2

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk gulrot (uskrellet). Hell væsken av mais og bønner [½ pakke, 2P].

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kyllingstrimler under omrøring i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. Overfør kylling til en skål. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex og mais, og stek under omrøring i ytterligere 1 min.

5

Tilsett hakkede tomater [½ pakke, 2P], kyllingbuljong, BBQ-saus, bønner [½ pakke, 2P] og vann [½ dl | 1 dl]. La småkoke i 2 min. Tilsett salt [½ ts | 1 ts] og krydre med en klype pepper. Vend kylling i sausen.

6

Anrett ris og kyllinggryte i dype tallerkener. Strø over en klype chiliflak om ønskelig.