Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag kan vi stolt beskrive som en kreativ, fargerik og smakfull fiskerett med sør-amerikanske elementer. Retten er velbalansert og består av dampet ris, en frisk mangosalsa, pannestekt kokospanert sei og majones. Retten pyntes med et dryss koriander for den som ønsker det!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
½ stk
Mango
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skrell mango.
Skjær mango [1/2 stk, 2P] ned langs hver side av steinen slik at du får to deler. Skjær hver del i 2 cm biter.
Grovhakk tomat.
Bland mango, tomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko, revet kokos og Ay cajun-ba [1/2 pakke, 2P] i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, så i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt på innsiden.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Bland majones, en skvett vann, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Lag riskupler ved å presse hver porsjon ris ned i en liten skål. Sett en tallerken over skålen og vend slik at skålen er opp ned. Fjern skålen.
Anrett fisk og mangosalsa ved siden av riskuppelen.
Server med en klatt majones.
Pynt med koriander.