HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Salat
topBanner
Gresk salat

Gresk salat

med poteter, salatost og hvitløksyoghurt

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 g

Oregano, tørket

1 g

Tørket timian

1 stk

Paprika, grønn

1 stk

Rød paprika

½ stk

Rødløk

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann* (steg 3)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

1 ts

Sukker* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier549.96 kcal
Energi (kj)2301.0327 kj
Fett24.7697 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater63.0742 g
Sukker20.3 g
Protein18.5318 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Fordel poteter og hvitløksfedd [1 stk | 2 stk] (uskrellet) på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med oregano, timian og en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyldne.

2

Riv sitronskall og del sitron i to. Press eller finhakk resterende hvitløk. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Bland vann* [2 ss | 4 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss], finhakket hvitløk, sitronsaft [½ stk, 2P], sitronskall [1 ts | 2 ts], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål.

4

Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Halver cherrytomater. Skjær av roten og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland grønnsaker i en stor skål (spar litt persille til pynt). Krydre med salt* og pepper*.

5

Press bakt hvitløk ut av skallet, og mos med en gaffel i en liten skål med yoghurt. Smak til med salt* og pepper*. Bland sitrondressing med ferdige poteter på stekebrettet, og bland deretter poteter med salaten.

6

Anrett gresk salat i dype tallerkener. Topp med smuldret salatost. Pynt med resterende persille. Server hvitløksyoghurt på siden.