HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerte Kidneybønner
topBanner
Gratinerte kidneybønner

Gratinerte kidneybønner

med sprø urtekrutonger og chiliflak

Tags:Vegetar
Allergener:MelkEggGlutenHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

3 stk

Hvitløk

1 pose

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulrot

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 g

Chiliflak

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSesam)

1 pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier712 kcal
Energi (kj)2981 kj
Fett33.11 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater65.84 g
Sukker25.8 g
Protein26.23 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del løk i to og skjær i tynne skiver. Finhakk paprika. Finhakk hvitløk. Plukk oreganoblader. Plukk og finhakk persilleblader. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Hell vannet av kidneybønner og skyll under kaldt vann*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

2

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, paprika og gulrot i 5-6 min under omrøring. Tilsett oregano, Mamas Favoritt, halvparten av hvitløken og en klype chiliflak og stek i 1 min. Tilsett hakkede tomater og la putre under omrøring i 1-2 min, til retten får en dyp rød farge.

3

Tilsett kidneybønner, sukker* [1 ts | 2 ts] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Rør godt. Tilsett spinat, persille (spar litt til urtekrutonger) og smør* [1 ss | 2 ss] og stek i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*. Fjern stekepannen fra varmen og sett til side.

4

Riv baguette i små biter. Bland resterende hvitløk, baguettebiter, finrevet ost, resterende persille og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

5

Hell bønneblandingen i en ildfast form. Topp med revet mozzarella og urtekrutonger. Stek øverst i ovnen i 5-10 min, eller til brødet er gyllent og sprøtt.

6

Anrett gratinerte kidneybønner på tallerkener.