Gratinert squash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinert squash

Gratinert squash

med guacamole og pico de gallo

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

150 g

Basmati villris

4 g

Grønnsaksbuljong

4 g

Panamat

2 stk

Squash

2 stk

Tomat

1 stk

Avokado

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ pakke

Svarte bønner

½ stk

Lime

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ etter behov

Sukker (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier741 kcal
Energi (kj)3101 kj
Fett28.64 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater83.76 g
Sukker15.6 g
Protein25.95 g
Natrium71.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødløk i tynne halve skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av løken i 2-3 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris, Panamat, grønnsaksbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og rør rundt. La putre under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. 

Bak squash
2

Del squash i to på langs. Gni med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Plasser med den flate siden ned på et stekebrett med bakepapir. Bak på øverste hylle i ovnen i 15-20 min, til mør.

Lag pico de gallo
3

Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk koriander. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland tomat, halvparten av korianderen, resterende løk, en skvett limesaft og sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Lag guacamole
4

Del avokado i to, fjern steinen mos innmaten i en skål med en gaffel. Tilsett en skvett limesaft. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] med limeskall i en ny skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* med en sil. Bland med ferdig ris.

Gratiner squash
5

Sett ovnen på grillfunksjon når squash er mør. Snu squash rundt på stekebrettet så den flate siden vender opp. Topp med revet mozzarella og stek i 2-3 min, til ost er smeltet og gyllen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Fordel Pico de Gallo på den ene siden og guacamole på den andre. Topp med gratinert squash og limerømme. Pynt med resterende koriander og chili. Server resterende limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image