Gratinert squash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinert squash

Gratinert squash

med guacamole og pico de gallo

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

150 g

Basmati villris

4 g

Grønnsaksbuljong

4 g

Panamat

2 stk

Squash

2 stk

Tomat

1 stk

Avokado

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ pakke

Svarte bønner

½ stk

Lime

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ etter behov

Sukker (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier741 kcal
Energi (kj)3101 kj
Fett28.64 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater83.76 g
Sukker15.6 g
Protein25.95 g
Natrium71.3 mg

Redskaper

•Bakeplate
•Rivjern
•Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen pÃ¥ 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødløk i tynne halve skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele pÃ¥ middels høy varme. Stek halvparten av løken i 2-3 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris, Panamat, grønnsaksbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og rør rundt. La putre under lokk pÃ¥ lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. 

Bak squash
2

Del squash i to på langs. Gni med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Plasser med den flate siden ned på et stekebrett med bakepapir. Bak på øverste hylle i ovnen i 15-20 min, til mør.

Lag pico de gallo
3

Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk koriander. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i bÃ¥ter. Bland tomat, halvparten av korianderen, resterende løk, en skvett limesaft og sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skÃ¥l. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk Ã¥ skrubbe lime før du river skallet.

Lag guacamole
4

Del avokado i to, fjern steinen mos innmaten i en skÃ¥l med en gaffel. Tilsett en skvett limesaft. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] med limeskall i en ny skÃ¥l. Krydre med en klype salt* og pepper*. Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* med en sil. Bland med ferdig ris.

Gratiner squash
5

Sett ovnen pÃ¥ grillfunksjon nÃ¥r squash er mør. Snu squash rundt pÃ¥ stekebrettet sÃ¥ den flate siden vender opp. Topp med revet mozzarella og stek i 2-3 min, til ost er smeltet og gyllen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Fordel Pico de Gallo pÃ¥ den ene siden og guacamole pÃ¥ den andre. Topp med gratinert squash og limerømme. Pynt med resterende koriander og chili. Server resterende limebÃ¥ter pÃ¥ siden.