
"Meunière" er et fransk ord som brukes for å beskrive en måte å tilberede fisk med smør, persille og sitrusfrukt. I tillegg til at det smaker godt, så høres det også veldig lukrativt ut. I denne oppskriften tilbereder vi hyse, og tilsetter kapers i den klassiske sausen. Vi serverer fisken med en kremet potet- og knollsellerimos og grønne bønner stekt med hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
15 g
Kapers
150 g
Grønne bønner
500 g
Poteter
1 stk
Bladpersille
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Smør til saus

Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og knollselleri i 2 cm store biter.
Kok potet og knollselleri i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet og knollselleri med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitrusfrukt.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Skjær ender av grønne bønner.
Press sitrusfrukt i en liten skål, og bland med persille, salt og vann. Sett til side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og grønne bønner i 3-4 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Legg til side på en tallerken og hold varmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde tilberedningen.

Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Stek i 2-3 min på den ene siden.

Snu fisken forsiktig. Tilsett kapers, sitrusfruktbuljong og smør.
Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Anrett potet- og knollsellerimos, grønne bønner og fisk på tallerkener.
Øs saus over fisk.