topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel

Falafel

med søtpotetsalat og srirachamajones

Tags:
Rask
Vegetar
Lett å lage
Allergener:
Sesam
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Falafel

½ stk

Sitron

1 stk

Agurk

150 g

Kålblanding

450 g

Søtpotet

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier409 kcal
Energi (kj)1713 kj
Fett20.22 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater44.1 g
Sukker8 g
Protein8.02 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Skjær søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store terninger.

Bak søtpotet
2

Legg søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Topp med dukkah-godt og olivenolje*, og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Plasser stekebrettet i øverste hylle og stek i ovnen i 15-20 min, eller til gylden.

Bland salat
3

Skjær sitron i båter. Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, kålblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*.

Bland srirachamajones
4

Bland majones, sriracha [1/2 pakke, 2P] og vann* [1 ss | 2 ss] i en skål.

Stek falafel
5

Når søtpotetene har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek falafel i 3 min på hver side, til sprøe.

Server
6

Bland søtpotet med salatblandingen i dype tallerkener, toppet med falafel. Drypp over en skvett srirachamajones. Server resterende sitronbåter på siden.