HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel
topBanner
Falafel

Falafel

med søtpotetsalat og srirachamajones

Tags:RaskVegetarLett å lage
Allergener:SesamSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

15 g

Dukkah-godt

(InneholderSesam, Sennep)

50 g

Majones

(InneholderSennep, Egg)

½ stk

Falafel

(InneholderSesam)

1 stk

Sitron

150 g

Agurk

450 g

Kålblanding

10 g

Søtpotet

1 ss

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier409.375 kcal
Energi (kj)1712.825 kj
Fett20.22 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater44.1 g
Sukker8 g
Protein8.0175 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store terninger.

2

Legg søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Topp med dukkah-godt og olivenolje*, og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Plasser stekebrettet i øverste hylle og stek i ovnen i 15-20 min, eller til gylden.

3

Skjær sitron i båter. Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, kålblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*.

4

Bland majones, sriracha [1/2 pakke, 2P] og vann* [1 ss | 2 ss] i en skål.

5

Når søtpotetene har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek falafel i 3 min på hver side, til sprøe.

6

Bland søtpotet med salatblandingen i dype tallerkener, toppet med falafel. Drypp over en skvett srirachamajones. Server resterende sitronbåter på siden.