topBanner
Falafel

Falafel

med søtpotetsalat & srirachamajones

Har du aldri prøvd å lage falafel? Du trenger ikke bekymre deg, for vi har forberedt dem, slik at du bare trenger å steke dem. Dermed kan du bruke tiden på den delikate salaten med søtpoteter med sprø kålblanding og frisk agurk. Vi lager også en herlig og passe sterk srirachamajones som passer perfekt til salaten og de sprøe falaflene.

Tags:VegetarLynrettRask
Allergener:SesamSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Falafel

(InneholderSesam)

450 g

Søtpotet

15 g

Dukkah-godt

(InneholderSesam, Sennep)

150 g

Salatblanding

1 stk

Agurk

½ stk

Sitron

50 g

Majones

(InneholderSennep, Egg)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3147 kj
Kalorier752 kcal
Fett37 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater72 g
Sukker9 g
Protein20 g
Natrium5 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær søtpotet (uskrellet) til 2 cm store terninger.

2

Legg søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Topp med dukkah-godt og olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Plasser stekebrettet i øverste hylle og stek i ovnen i 15-20 min, eller til gylden.

3

Skyll sitron. Skjær sitron i båter. Skjær agurk i tynne skiver. Skyll kålblanding. Bland agurk, kålblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje med en klype salt og pepper*.

4

Bland majones, sriracha [1/2 pakke, 2P] og vann* [1 spsk | 2 spsk] i en skål.

5

Når søtpotetene har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek falafel i 3 min på hver side, til sprøe.

6

Bland søtpotet med salatblandingen før servering. Server i en dyp tallerken med falafel på toppen. Drypp over majones. Server resterende sitronbåter på siden.