Skip to main content
Cheeseburger med honning og bacon
Cheeseburger med honning og bacon

Cheeseburger med honning og bacon

med ovnsbakte potetbåter og burgerdressing

Dagens middag gir en skikkelig sommer- og feriefølelse! Hva er vel bedre enn en klassisk cheeseburger? Til burgerrn serverer vi en hjemmelaget burgerdressing med sennep, og vi byr på honning-glasert bacon og krydrede potetbåter. Vi fyller også burgeren med frisk salat, tomat og agurk, og vi topper det hele med et generøst dryss mozzarella.

Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Salat

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

100 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

12 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete, Sulfitter)

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder: Melk)

25 g

Honning

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder: Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Ketchup (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier1472 kcal
Energi (kj)6159 kj
Fett91.4 g
Mettet fett28.5 g
Karbohydrater104.2 g
Sukker38.1 g
Fiber5.1 g
Protein58.6 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium83.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter og bacon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.

Når potetene har 15 min igjen, legg bacon på et annet stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 13-15 min, til gyllen og sprø. 

Lag burgerdressing
2

Skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd. 

Skjær stilken av hjertesalat [½ stk, 2P], og plukk blader. Del briochebrød i to.

Bland majones, sennep, halvparten av hvitvinseddiken, ketchup [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.

Bland agurk, resterende hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Hell i vann til agurken er dekket. Fjern vannet rett før servering.

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [½ ts | 1 ts] i en skål.

Fukt hendene og form farsen til ca. 1 cm tykke burgere (1 stk. per pers.). Lag burgerne litt større enn brødene, de vil krympe litt under steking. Overfør til en tallerken.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på én side.

Snu burgere, strø mozzarella over med en klype salt og pepper, og stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt og osten er smeltet.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag honningbacon
5

Når bacon og poteter har 5 min igjen, drypp honning over bacon og bland godt. Sett tilbake i ovnen og stek i resterende 5 min.

Legg briochebrød på en rist og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Smør burgerdressing på bunnen av burgerbrød. 

Bygg burger med kjøtt, tomat, salat, bacon og sprøstekt løk. Lukk burgeren.

Server potetbåter, resterende burgerdressing og agurk på siden.