HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunkyckling
topBanner
Cajunkyckling

Cajunkyckling

med krydrede poteter og salsa

Tags:Proteinrik
Allergener:Sulfitter•gluten•Egg•Sennep

Les etiketten pƄ produktet for Ƅ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ƅ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

HvitlĆøk

1 pose

Bladpersille

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

RĆød paprika

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

300 g

kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

2 stk

Tomat

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 3)

1 ts

Sukker* (steg 5)

NƦringsinnhold
NƦringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier629.62 kcal
Energi (kj)2634.3298 kj
Fett18.069 g
Mettet fett2.4 g
Karbohydrater70.6901 g
Sukker15.3 g
Protein46.2895 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
•Bakeplate
•Stekepanne
FramgangsmƄte
FramgangsmƄtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen pÄ 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel pÄ et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, halvparten av cajunkrydderet og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass til alle potetene, sÄ blir de jevnt stekt.

2

Finhakk tomat og persille. Fjern frĆøene og finhakk paprika. Finhakk eller press hvitlĆøk.

3

Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir. SlÄ kyllingen med en stekepanne eller en kjevle til den er ca. 2 cm tykk. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skÄl. Bland hvitløk, resterende cajunkrydder, panko og en klype salt* [¼ tsk | ½ tsk] og pepper* i en ny skÄl. Dypp kyllingen først i egg*, sÄ i pankoblandingen til dekket.

4

Varm opp en stekepanne pÄ middels høy varme og nok olivenolje* til Ä dekke bunnen. Stek kylling i 3-4 min pÄ hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side pÄ en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Kyllingen er ferdig nÄr kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland tomat, paprika og persille i en skƄl med balsamico, sukker* [1 tsk | 2 tsk]. Smak til med salt* og pepper*.

6

Fordel kylling, salsa og krydrede poteter pƄ tallerkener. Server aioli pƄ siden.