
Cajunkrydret torsk
med limeris og saftig mangosalat
Cajunkrydret torsk med limeris og saftig mangosalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Mango
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ss
Vann (steg 5)
Framgangsmåte
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta av varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Krydre fisk med en klype salt* på begge sider. Bland hvetemel* [1 ss | 2 ss], Ay cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og en stor klype pepper* i en dyp tallerken. Dypp fisk i blandingen så den blir helt dekket. Sett til side på en tallerken.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels varme. Når oljen er varm, stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig underveis. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær agurk i 1 cm terninger. Riv en klype limeskall og skjær i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Bland strimlet salat, mango, halvparten av vårløken og en god skvett limesaft i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. Smak til med salt* og pepper*. Bland majones, resterende vårløk, vann* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* i en skål. Tilsett limeskall og en god skvett limesaft i risen rett før servering og rør godt med en gaffel.
Anrett limeris i dype tallerkener. Topp med fisk og mangosalat. Drypp over noen klatter vårløkmajones. Server resterende limebåter ved siden av.