HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBibimbap
topBanner
Bibimbap

Bibimbap

med kjøttdeig, pak choi og sopp

Den koreanske nasjonalretten ble laget for over 1000 år siden, og har blitt utviklet siden da. Vanlige folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å bruke opp restene før det nye året. Vi trenger ikke å gå inn i et nytt år for å lage bibimbap! Vår versjon består av kjøttdeig marinert i hvitløk og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smaken til de vitaminrike grønnsakene.

Allergener:HveteSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

250 g

Kjøttdeig

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

½ pakke

Hvitvinseddik

25 g

Ketchup

½ pakke

Sriracha

200 g

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2462 kj
Kalorier588 kcal
Fett13.25 g
Mettet fett5.28 g
Karbohydrater77.85 g
Sukker12.4 g
Protein36.83 g
Natrium5.135 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og en klype salt [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt, legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes.

2

Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk vårløk i tynne skiver (separer det grønne og hvite). Skrell gulrot til lange, tynne bånd. Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.

3

Bland det hvite av vårløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en ny skål.

TIPS: Sriracha er sterkt, så smak deg til.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Overfør til en skål.

5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne ved middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, eller til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Varm opp under omrøring og smak til med saltog pepper*.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

6

Hell vannet av vårløken med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Strø over grønn vårløk.