Skap hverdagsluksus eller bare skikkelig god helgestemning i heimen med svinefilet fylt med persille- og hvitløkssmør svøpt i bacon. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte rotfrukter toppet med finrevet ost og trøffelolje, stekt brokkolini og rødbete toppet med ristede pinjekjerner og en fyldig bernaisesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinefilet
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)
8 ml
Trøffelolje
125 g
Bacon, skiver
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
150 g
Brokkolini
1 stk
Bladpersille
160 g
Bearnaisesaus
(Inneholder: Melk)
½ stk
Rødbeter, ferdigkokte
½ stk
Pastinakk
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
2 ss
Smør til smør
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet.
Skjær pastinakk og potet (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Mos smør, persille, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål med en gaffel.
Legg svinekjøtt på et separat skjærebrett. Legg en flat hånd på kjøttet og skjær horisontalt, men ikke helt gjennom.
Åpne kjøttet som en bok og smør med hvitløkssmør. Lukk igjen og surr kjøttet i bacon.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 2 min på hver side.
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og sett til side.
Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, ta brettet ut av ovnen og topp med finrevet ost.
Bak rotfrukter og kjøtt i 10-13 min, eller til kjøttet er gjennomstekt. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Stek pinjekjerner i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side i en tallerken.
I mellomtiden, skjær rødbete i kvarte biter.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini og rødbete i 5-6 min, eller til brokkolini mykner. Krydre med salt og pepper.
I mellomtiden, varm opp bernaisesaus, vann og en klype salt og pepper i en liten kjele i ca 1 min, til gjennomvarmt.
Topp rotfrukter med trøffelolje rett før servering.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett kjøtt, rotfrukter, rødbete og brokkolini på tallerkener.
Topp kjøtt med bernaisesaus og rotfrukter med pinjekjerner.