Skip to main content
Baconsvøpt svinefilet og bearnaisesaus
Baconsvøpt svinefilet og bearnaisesaus

Baconsvøpt svinefilet og bearnaisesaus

med brokkolini og trøffelpoteter

Skap hverdagsluksus eller bare skikkelig god helgestemning i heimen med svinefilet fylt med persille- og hvitløkssmør svøpt i bacon. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte rotfrukter toppet med finrevet ost og trøffelolje, stekt brokkolini og rødbete toppet med ristede pinjekjerner og en fyldig bernaisesaus.

Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinefilet

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

8 ml

Trøffelolje

125 g

Bacon, skiver

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

150 g

Brokkolini

1 stk

Bladpersille

160 g

Bearnaisesaus

(Inneholder: Melk)

½ stk

Rødbeter, ferdigkokte

½ stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

2 ss

Smør til smør

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier1162 kcal
Energi (kj)4862 kj
Fett76.4 g
Mettet fett30.6 g
Karbohydrater122.8 g
Sukker66.5 g
Protein54.4 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet.

Skjær pastinakk og potet (uskrelt) i 2 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered svinekjøtt
2

Finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Mos smør, persille, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål med en gaffel.

Legg svinekjøtt på et separat skjærebrett. Legg en flat hånd på kjøttet og skjær horisontalt, men ikke helt gjennom.

Åpne kjøttet som en bok og smør med hvitløkssmør. Lukk igjen og surr kjøttet i bacon.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 2 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir, og sett til side.

Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, ta brettet ut av ovnen og topp med finrevet ost.

Bak rotfrukter og kjøtt i 10-13 min, eller til kjøttet er gjennomstekt. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Stek råvarer
4

Varm opp samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Stek pinjekjerner i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side i en tallerken.

I mellomtiden, skjær rødbete i kvarte biter.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini og rødbete i 5-6 min, eller til brokkolini mykner. Krydre med salt og pepper.

Lag saus
5

I mellomtiden, varm opp bernaisesaus, vann og en klype salt og pepper i en liten kjele i ca 1 min, til gjennomvarmt.

Topp rotfrukter med trøffelolje rett før servering.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Anrett kjøtt, rotfrukter, rødbete og brokkolini på tallerkener.

Topp kjøtt med bernaisesaus og rotfrukter med pinjekjerner.