HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kylling
topBanner
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med sterk mangosalsa og aromatisk vårløksris

Grilloppskrift
Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:EggSennepglutenSoyaSesamSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 g

Jasminris

½ stk

Chili

½ stk

Lime

75 g

Reddiker

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholdergluten, Soya, Sesam, Sulfitter)

½ stk

Mango

2 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier728 kcal
Energi (kj)3045 kj
Fett26.74 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater78.69 g
Sukker17.5 g
Protein41.78 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Smelt smør* [1 ss I 2 ss] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av vårløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Skjær reddik [1/2 pose, 2P] i skiver eller 2 cm terninger. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk. 


3

Bland mango, reddik, en stor skvett limesaft og resterende vårløk (spar litt til pynt) i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett chili hvis du liker sterk mat. 


4

Vend kylling og asiatisk woksaus [½ stk, 2P] i en bolle. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, eller inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.


5

Bland majones og soyasaus [1 ts I 2 ts] i en liten skål. 


6

Anrett vårløksris og kylling i dype tallerkener. Topp med mangosalsa. Dryss med resterende vårløk. Serveres med soyamajones og limebåter ved siden av.