topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med sterk mangosalsa og aromatisk vårløksris

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

75 g

Reddiker

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

½ stk

Mango

2 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3045 kj
Fett26.74 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater78.69 g
Sukker17.5 g
Protein41.78 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Smelt smør* [1 ss I 2 ss] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av vårløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


Forbered grønnsaker
2

Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Skjær reddik [1/2 pose, 2P] i skiver eller 2 cm terninger. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk. 


Bland mangosalsa
3

Bland mango, reddik, en stor skvett limesaft og resterende vårløk (spar litt til pynt) i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett chili hvis du liker sterk mat. 


Stek kylling
4

Vend kylling og asiatisk woksaus [½ stk, 2P] i en bolle. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, eller inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.


Bland soyamajones
5

Bland majones og soyasaus [1 ts I 2 ts] i en liten skål. 


Servér
6

Anrett vårløksris og kylling i dype tallerkener. Topp med mangosalsa. Dryss med resterende vårløk. Serveres med soyamajones og limebåter ved siden av.