Aromatisk thailandsk linsegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aromatisk thailandsk linsegryte

Aromatisk thailandsk linsegryte

med agurk og cashewnøtter

Grønne linser er en super og allsidig belgfrukt, og i denne oppskriften bruker vi den i en thai-inspirert rett. Vi lager en fyldig gryte med kokosmelk, poteter, grønne linser og persille som vi smaksetter med soyasaus, tahini og grønn karripasta. Gryten friskes opp med fersk agurk, toppes med ristede cashewnøtter og garneres med thaibasilikum og fersk chili for den som liker sterk mat.

Tags:
Plantebasert
Allergener:
Nøtter
Sesam
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

½ stk

Rød chili

1 stk

Thaibasilikum

½ g

Grønne linser

(Kan inneholde spor av: Gluten)

40 g

Grønn karripasta

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

25 g

Tahini

(Inneholder: Sesam)

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

500 g

Poteter

2 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Løk

180 ml

Kokosmelk

60 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

2 dl

Vann til gryterett

¼ ts

Sukker til gryterett

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier661 kcal
Energi (kj)2764 kj
Fett33.1 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker11.9 g
Protein18.3 g
Natrium67.9 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk løk.

Skjær potet i 1 cm store terninger.

Hell væske av linser.

Halver sitron.

Del chili i to på langs og skjær i tynne skiver.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek løk
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 3-4 min, eller til myk.

Lag gryte
3

Tilsett spisskummin og grønn karripasta. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett potet, vann og kokosmelk.

Kok opp under lokk og senk til middels lav varme.

La putre i 18-20 min, til poteter er myke.

Rist cashewnøtter
4

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist cashewnøtter i 3-4 min, eller til sprø. Sett til side i en liten skål.

Skyll spinat.

Skjær agurk i tynne staver.

Smaksett gryte
5

Tilsett tahini, soyasaus og linser.

La koke i 2-3 min.

Ta stekepannen av varmen og vend inn spinat.

Tilsett sitronsaft, sukker og en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett linsegryte i dype tallerkener.

Topp med agurk og cashewnøtter.

Garner med thaibasilikum og fersk chili.