'Al pastor' betyr 'på hyrdens måte' på spansk, og er en meksikansk måte å tilberede taco med svinekjøtt. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en nydelig versjon hvor vi fyller lune tortillabrød med BBQ- og cajunkrydret pulled pork, korianderris, rødløk og ananas. Tortillaene rulles til burritoer, og serveres med salsa, rømme, tortillachips og hjemmelagd guacamole som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
75 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Rødløk
½ boks
Ananasringer
1 pose
Koriander
1 stk
Avokado
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
100 g
Enchiladasaus
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
250 g
Pulled pork
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1.5 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salsa
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til guacamole
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har mikrobølgeovn.
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk tomat.
Bland tomat, enchiladasaus, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Tilsett kjøtt, sky fra pakningen, vann, BBQ-saus, Ay Cajun-ba og salt i en kjele med lokk.
Varm opp kjelen på middels varme, og la småkoke under lokk i 12-14 min. Bruk to gafler til å rive kjøttet i strimler.
I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado med salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Skjær lime i båter.
Finhakk rødløk.
Hell væske av ananas og grovhakk.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Finhakk koriander.
Varm tortillabrød i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Bland koriander i risen.
Fyll tortillabrød med korianderris, pulled pork, rødløk og ananas. Krydre med en klype salt og pepper, og rull sammen til en burrito.
Halver burritoer.
Anrett burritoer på tallerkener.
Server med guacamole, salsa, rømme og tortillachips.