Våre matkasserHjelpGavekort
Vietnamesisk kyllingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med villris og myntesalat

I dag lager vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Villris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lekre kyllingen marinert i hvitløk, ingefær og chili. Vi topper alt med asiatisk majones, chili og peanøtter.

Tags:
Rask
Lett å lage
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Peanøtter

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3296 kj
Fett37.74 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater71.97 g
Sukker10.5 g
Protein38.85 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes!

Bland marinade
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frøene fra chili [1/2 stk, 2P]og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvparten av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt!

Bland myntesalat
3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynteblader (kast stilken). Bland mynte (spar litt til servering), salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt* og pepper*, og eventuelt en skvett olivenolje*. Bland godt.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 4-5 min, rør ofte. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk peanøtter
5

Grovhakk peanøtter.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med myntesalat, stekt kylling og gulrot. Tilsett en klatt asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image