I dag lager vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Villris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lekre kyllingen marinert i hvitløk, ingefær og chili. Vi topper alt med asiatisk majones, chili og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 pose
Mynte
20 g
Peanøtter
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
60 g
Salatblanding
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes!
Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frøene fra chili [1/2 stk, 2P]og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvparten av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt!
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynteblader (kast stilken). Bland mynte (spar litt til servering), salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt* og pepper*, og eventuelt en skvett olivenolje*. Bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 4-5 min, rør ofte. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk peanøtter.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med myntesalat, stekt kylling og gulrot. Tilsett en klatt asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.