Vegetarisk Tikka Masala med sprø korianderchips og kjølende yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
1 stk
Løk
½ boks
Tomatpure
½ stk
Ingefær
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
30 g
Tikka masala
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
150 g
Basmatiris
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Agurk
1 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 dl
Vann (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ts
Sukker (steg 5)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til mør.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk løk. Riv ingefær [½ stk, 2P] (uskrellet) fint.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk med salt [¼ ts | ½ ts] i 5-6 min.
Tilsett ingefær, Mild Mahal, Curry-on, Tikka Masala og tomatpuré [½ boks, 2P]. Stek i ytterligere 2 min.
Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og kok opp. Legg på lokk og la småkoke på middels lav varme i 10 min.
Hell av væsken og skyll kikerter.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Finhakk koriander (spar noen hele blader til pynt).
Skjær tortillabrød [½ pakke, 2P] i 3 cm brede strimler.
Bland halvparten av korianderen, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Fordel tortillabrød på et stekebrett med bakepapir, og smør et lag med korianderolje på tortillabrød.
Stek i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.
Når sausen har putret i 10 min, tilsett kikerter, matfløte [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og sukker [1 ts | 2 ts]. Småkok i ytterligere 5-6 min (uten lokk).
Tilsett limesaft [½ ss | 1 ss], smak til med salt og fjern fra varmen.
Bland agurk og resterende koriander i en skål med olivenolje [¼ ss | ½ ss], resterende limesaft og en klype salt.
Anrett Tikka Masala i dype tallerkener.
Topp med en stor klatt yoghurt og pynt med korianderblader.
Legg tortillabrød på siden.
Server ris, agurk og resterende yoghurt i en skål på siden.