Skip to main content
 Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med sprø korianderchips og kjølende yoghurt

Vegetarisk Tikka Masala med sprø korianderchips og kjølende yoghurt.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

1 stk

Løk

½ boks

Tomatpure

½ stk

Ingefær

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Agurk

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 dl

Vann (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ts

Sukker (steg 5)

¼ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier1062 kcal
Energi (kj)4442 kj
Fett50.5 g
Mettet fett18.8 g
Karbohydrater120 g
Sukker15.6 g
Fiber12.5 g
Protein24.9 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til mør.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag saus
2

Finhakk løk. Riv ingefær [½ stk, 2P] (uskrellet) fint.

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek løk med salt [¼ ts | ½ ts] i 5-6 min.

Tilsett ingefær, Mild Mahal, Curry-on, Tikka Masala og tomatpuré [½ boks, 2P]. Stek i ytterligere 2 min.

Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og kok opp. Legg på lokk og la småkoke på middels lav varme i 10 min.

Forbered råvarer
3

Hell av væsken og skyll kikerter.

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Skjær agurk i 1 cm biter.

Finhakk koriander (spar noen hele blader til pynt). 

Skjær tortillabrød [½ pakke, 2P] i 3 cm brede strimler.

Stek tortillabrød
4

Bland halvparten av korianderen, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Fordel tortillabrød på et stekebrett med bakepapir, og smør et lag med korianderolje på tortillabrød.

Stek i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.

Tilsett kikerter
5

Når sausen har putret i 10 min, tilsett kikerter, matfløte [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og sukker [1 ts | 2 ts]. Småkok i ytterligere 5-6 min (uten lokk).

Tilsett limesaft [½ ss | 1 ss], smak til med salt og fjern fra varmen. 

Bland agurk og resterende koriander i en skål med olivenolje [¼ ss | ½ ss], resterende limesaft og en klype salt.

Server
6

Anrett Tikka Masala i dype tallerkener.

Topp med en stor klatt yoghurt og pynt med korianderblader.

Legg tortillabrød på siden.

Server ris, agurk og resterende yoghurt i en skål på siden.